Infrarood panelen

Op zoek naar een duurzame en energiezuinige manier om je kantoor of bedrijfspand te verwarmen? Bij IVA Office & Duurzaam helpen we je met de installatie van de beste infrarood panelen, dé innovatieve oplossing voor efficiënt en milieuvriendelijk verwarmen. Of je nu een klein kantoor hebt of een groot bedrijfspand, wij bieden op maat gemaakte oplossingen om jouw energiekosten te verlagen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Kom direct in contact voor de mogelijkheden!

Wat zijn infrarood panelen?

Infrarood panelen zijn een moderne vorm van verwarming die werkt door middel van stralingswarmte. In plaats van de lucht in de ruimte op te warmen, zoals bij traditionele verwarmingssystemen, verwarmen infrarood panelen direct objecten en mensen. Dit zorgt voor een aangename, gelijkmatige warmte, zonder energieverspilling. De infraroodstralen zijn vergelijkbaar met de warmte die je voelt van de zon, waardoor het een natuurlijke en comfortabele manier van verwarmen is.

De voordelen voor jouw bedrijf

Het laten plaatsen van infrarood panelen door IVA Office & Duurzaam biedt tal van voordelen voor bedrijven die zowel op kosten als duurzaamheid willen besparen:

1. Energiebesparing
Infrarood panelen verbruiken minder energie omdat ze gericht verwarmen. Dit betekent dat je geen energie verspilt aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes. Je kunt de panelen strategisch plaatsen, zodat ze alleen warmte afgeven waar het echt nodig is.

2. Lagere energiekosten
Doordat de panelen snel opwarmen en direct warmte afgeven, hoeven ze minder lang aan te staan. Dit leidt tot een aanzienlijke verlaging van je energiekosten, vooral in de wintermaanden wanneer het energieverbruik vaak stijgt.

3. Milieuvriendelijk verwarmen
Infrarood panelen werken op elektriciteit, wat een duurzamer alternatief is voor gasgestookte verwarmingssystemen. In combinatie met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, kun je zelfs volledig CO2-neutraal verwarmen.

4. Comfortabele werkomgeving
De panelen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van warmte zonder koude plekken. Dit creëert een comfortabele werkomgeving voor je medewerkers, wat kan bijdragen aan hun productiviteit en welzijn.

5. Eenvoudige installatie en onderhoud
De installatie van infrarood panelen is snel en eenvoudig. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen discreet aan het plafond of de muur worden bevestigd. Bovendien hebben ze weinig onderhoud nodig, waardoor je bespaart op onderhoudskosten.

Subsidies en fiscale voordelen

Het verduurzamen van je bedrijfspand kan ook financiële voordelen opleveren. Zo stimuleert de overheid bedrijven om energiezuinige maatregelen te nemen door middel van subsidies en fiscale voordelen. IVA Office & Duurzaam kan je adviseren over de mogelijke subsidies voor de installatie van infrarood panelen en hoe je optimaal kunt profiteren van deze regelingen.

Wil je meer weten over de voordelen van infrarood panelen en hoe wij jou kunnen helpen bij de installatie? Neem dan via onderstaand formulier contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie ontvangen?